06 -13019026       info@manesta.nl

Massage

Er bestaan verschillende soorten massages.

Ontspanningsmassage
heeft tot doel even los te komen van de dagelijkse stress en spanningen. Deze massagevorm maakt spieren soepeler en bevordert de doorbloeding van weefsels. Afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd. Een ontspanningsmassage zorgt voor een algeheel gevoel van ontspanning en kan ook klachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn verhelpen.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen als gevolg van lichamelijke inspanning terug te dringen. De stofwisseling wordt tijdens de massage positief beïnvloed waardoor het lichaam sneller zal herstellen en er sneller (nieuwe) prestaties geleverd kunnen worden.

Ook de niet-sporter kan te maken krijgen met overbelasting. Als gevolg van een verkeerde (werk)houding, (werk)druk of door het uitvoeren van niet-dagelijkse werkzaamheden kunnen lichamelijke klachten ontstaan die met massage te verhelpen zijn.Taping

Sport taping wordt uitgevoerd met een klassieke tape. Deze witte tape is vervaardigd van linnen, niet-elastisch en klevend. Het doel van het aanbrengen van een klassieke tape kan preventief zijn (voorkomen van blessures), therapeutisch (om ergere overbelasting te voorkomen bij beginnende symptomen) of als nazorg (om recidief te voorkomen als je hersteld bent van een blessure). Tape dient maximaal 1 à 2 dagen achtereen op de huid te worden gebruikt. Laat men de tape langer zitten, dan kunnen er irritaties of huidbeschadigingen ontstaan. Er zijn cliënten die een allergische reactie vertonen op de kleeflaag van de tape. In dat geval dient de tape onmiddellijk verwijderd te worden.

Een bandage is een elastische kleefpleister met een hypo-allergene kleeflaag. Bandages zijn gemaakt van sterk materiaal en zowel in de lengte als breedte elastisch. Ook een bandage kan preventief, therapeutisch of als nazorg worden aangelegd.


Medical Taping
Medical Taping is een vrij nieuwe behandelmethode voor zeer uiteenlopende klachten. Bij deze methode worden elastische tapes aangebracht die spieren en gewrichten activeren en ondersteunen, zonder dat er sprake is van fixatie. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. Medical Taping heeft een breed toepassingsgebied en kan onder andere gebruikt worden bij:
- sportblessures
- hoofdpijn
- hooikoorts
- nek-/schouderklachten
- rugklachten
- menstruatiepijnBLESSUREPREVENTIE

Vaak ontstaan blessures, omdat belasting en belastbaarheid van het lichaam niet goed op elkaar afgestemd zijn. Dit kan veroorzaakt worden door persoonsgebonden factoren zoals leeftijd of conditie, maar ook door omgevingsfactoren zoals schoeisel, materiaal of ondergrond.

Blessurepreventie richt zich op het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Met behulp van informatie, adviezen en instructies kan schade aan de gezondheid als gevolg van sportbeoefening, beweging of een verkeerde werkhouding voorkomen worden.
DRY CUPPING

In 2016 kwam meervoudig Olympisch kampioen Michael Phelps in het nieuws omdat opvallende rode vlekken op zijn rug zichtbaar waren. Dit was het gevolg van cupping therapie.

Cupping is een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde, die gebruik maakt van plastic of glazen bollen (cups). De cups worden op de huid geplaatst en door middel van een pomp vacuümgetrokken.

Cupping is een intensieve manier om triggerpoints (ofwel spierknopen) te behandelen. Als gevolg van het vacuüm trekken van de cup, wordt de bloedcirculatie in het onderliggende gebied sterk gestimuleerd. De reflectoire werking zorgt er vervolgens voor dat het onderliggende bind- en spierweefsel ontspant en dat energieblokkades worden opgeheven.

Na een cupping behandeling zijn vaak rode plekken zichtbaar die na enige tijd blauw verkleuren. Deze verkleuring verdwijnt vanzelf na enkele dagen. Cupping zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en dat het herstelmechanisme van het weefsel wordt geactiveerd. Vaak is direct na de behandeling al pijnverlichting merkbaar.

MANESTA Sportmassage werkt met de Dry Cupping methode.


WERKWIJZE

(Sport)massages zijn massages zonder medische indicatie. Dat wil zeggen dat de behandeling uitgevoerd wordt bij gezonde personen. Soms kan het noodzakelijk zijn om eerst het advies van de (huis)arts te vragen alvorens tot behandeling over te gaan.

Massage kan worden toegepast bij klachten zoals spierpijn, vermoeidheid, stress en hoofdpijn.

In geval er sprake is van de volgende klachten, kan er geen massage worden uitgevoerd: koorts, ontstekingen, infectieziekten, uitputting, slechte algehele gezondheid, vaataandoeningen en (besmettelijke) huidaandoeningen.

De eerste afspraak wordt altijd voorafgegaan door een gratis intake.
Tijdens de intake wordt besproken welke klachten er zijn en wat het doel van de massage is. 

De informatie uit het intakegesprek wordt geregistreerd in je persoonlijke cliëntendossier. 
Vanzelfsprekend worden deze gegevens vertrouwelijk behandeld (Wet Bescherming Persoonsgegevens). 

Behandelingen worden alleen op afspraak gegeven.